Om nykommerer

Enhver AA’er bliver hurtigt klar over, at de alkoholikere, der har været kortest tid i AA, er de ’vigtigste’ og at det er noget helt specielt, når der dukker en nykommer op ved et møde. AA-gruppen må derfor forholde sig til, hvorledes et nykommermøde skal afvikles, d.v.s. hvordan nykommeren skal modtages, hvilke emner, der skal ’på bordet’ og hvad der skal ske efter mødet. Alle grupper har da også gennem forretningsmøder eller mere uformelt en aftale herom.

AA-gruppen kan udleverer en såkaldt “nykommerpakke” til nykommeren. Pakken indeholder diverse AA-brochurer og andet informationsmateriale, man kan selv sammensætte den eller købe den i AA’s bogsalg.

Nå der kommer en ny i gruppen, er det ofte en meget forvirrende oplevelse for nykommeren. I AA bruger vi mange indforståede vendinger og vi har både skrevne og uskrevne regler. For at lette forståelsen og gøre det nemmere for nykommeren at føle sig tilpas i gruppen, bruger mange grupper et velkomstbrev, der forklarer det vigtigste forhold omkring mødet. Her er et forslag som du kan kopiere og udskrive:

 

AA-gruppen byder dig velkommen

Kære nykommer!

Vi ved af erfaring, at det kan være svært og forvirrende at starte i AA. Du har taget et stort skridt, da du trådte over dørtrinnet, et skridt som mange af os betragter som det sværeste, men sikkert også det vigtigste skridt i vores tilværelse. Flere spørgsmål vil imidlertid melde sig allerede ved det første møde. Sådan har det været for os og sådan vil det være for dig. Gruppen har derfor fremstillet en ’velkomstpakke’. Den kan forhåbentlig give dig svar på en række af de mest påtrængende spørgsmål.

Velkomstpakken indeholder flere informationsfoldere. Her kan du få en kortfattet information om alkoholisme, om Anonyme Alkoholikere (AA), om hvad du kan forvente af AA og hvad du ikke kan forvente, om AA-møderne, om AA’s 12- trins-program og AA’s traditioner samt AA-litteratur.

Der findes over 400 AA-møder i Danmark. Du er havnet i vores gruppe, men du har sikkert ikke langt til andre grupper. Der findes en landsdækkende mødeliste, den kan hentes fra siden http://aaregkbh.dk/aa-moder/, der kan du også søge AA møder. Får du det godt med at komme i gruppen, vil du sikkert hurtigt ønske at købe noget AA litteratur. Spørg mødelederen eller en anden. Den mest almindelige litteratur kan købes i gruppen og al litteratur kan købes i Anonyme Alkoholikeres webbutik http://dkaa.dk/butik

Når du har “tygget” dig gennem velkomstpakken, har du nok flere spørgsmål. Spørg os! Vi er her for at hjælpe hinanden.

Vi tror, at velkomstpakken vil være til nytte for dig, men må samtidig pointere, at det vigtigste i starten er at komme til møderne. Det er vores erfaring, at ingen alkoholiker klarer problemerne på egen hånd. Kom lidt tid før møderne begynder og bliv lidt efter at mødet er slut. På den måde lærer du os andre at kende og bliver en del af fællesskabet.

Velkommen

Mange kærlige hilsner
AA gruppen